Cowboys en boybands

Eigenlijk heb ik nooit echt veel gedaan voor Engels. Het voelde of de taal me goed af ging op gevoel en gehoor. Pas veel later ben ik me gaan afvragen hoe dat kon, want ik ben als oer-Hollandse opgevoed met niet veel anders dan de Nederlandse taal en vakantie Frans. Maar wat ik vroeger als jong meisje me al af vroeg in de auto naar Zuid-Frankrijk was waar Garth Brooks en John Denver nou eigenlijk over zongen. Waarom klinkt The Dance zo verdrietig en waar gaat hij heen in zijn vliegtuig?

Lees meer »

Erfelijke patronen

Als onze voorouders grote trauma's hebben meegemaakt, bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog of kerkelijk zijn opgevoed, heeft dit effect op onze eigen patronen en gedragingen. Iedereen die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt heeft daar wel een trauma aan overgehouden, of je het nu heel slecht hebt gehad, of te goed en je daar schuldig over hebt gevoeld of je hebt nog ergere dingen gezien of meegemaakt. Of als je kerkelijk bent opgevoed heb je altijd heel erg in de pas moeten lopen en was gewoon al gek genoeg. 

Lees meer »

Online examentraining Engels havo

Na jaren lesgeven aan examenklassen is me één ding duidelijk geworden. Sommige leerlingen hebben behoefte aan extra ondersteuning bij het oefenen met tekstverklaren en dan met name voor Engels. 

Lees meer »

Coaching

Als ik het woord coaching hoor, krijg ik altijd een beetje jeuk. Het woord heeft eigenlijk geen inhoud meer, het zegt zo ontzettend weinig. Toch kun je er wonderen mee verrichten.

Lees meer »

Entiteiten

Wat gebeurt er als je doodgaat? Of wat is er voordat je geboren wordt?In mijn beeld van de wereld ga je, als je dood gaat, terug naar waar je vandaan komt; de Bron. Als je eenmaal bij de Bron bent en je wil weer geboren worden, ga je naar de Wolk en kies je je ouders uit. Je besluit dan naar het Aardse leven te springen en aan je leven te beginnen.

Lees meer »

Hooikoorts

'Is het hooikoorts seizoen eigenlijk al begonnen?' vroeg ik aan mijn collega. Vorig jaar heb ik bij hem een consult gedaan op zijn hooikoorts. Hij liep al lang met hoofdpijn rond te snotteren tot hij mij vroeg of ik met NLP iets voor hem kon doen. 'Niet met NLP, maar wel met een energetische sessie', zei ik toen.

Lees meer »