Hooikoorts

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 15:17

'Is het hooikoorts seizoen eigenlijk al begonnen?' vroeg ik aan mijn collega. Vorig jaar heb ik bij hem een consult gedaan op zijn hooikoorts. Hij liep al lang met hoofdpijn rond te snotteren tot hij mij vroeg of ik met NLP iets voor hem kon doen. 'Niet met NLP, maar wel met een energetische sessie', zei ik toen.

Dus, zo gezegd zo gedaan en wij planden samen een consult.

Nu, een jaar later, heeft hij nergens meer last van. 'Dus ik heb jouw nummer ook aan mijn zus gegeven, zij zal je nog wel bellen.' zei hij.

Door hyperactiviteit van het immuunsysteem worden de onschadelijke pollen door het lichaam als indringers beschouwd. In het lichaam ontstaat een allergische reactie en het gevolg daarvan is dat er een teveel aan histamine vrijkomt.
Histamine zorgt voor een verwijding van de bloedvaten en daardoor komt veel vocht vrij. Het gevolg is een loopneus. Daarna gaat het neusslijmvlies opzwellen en raakt de neus verstopt. Alsof het al niet vervelend genoeg is, hecht histamine zich aan zenuwuiteinden waardoor er ook nog jeuk en niesbuien bijkomen.

De pollen lijken de oorzaak van de hooikoorts, maar pollen zijn vaak de trigger om een onverwerkte emotionele gebeurtenis weer onder de aandacht te brengen. Je lichaam en geest willen een heftige emotie of herinnering, conditioneringen, gedachtepatronen, overtuigingen of een trauma opruimen. Dit kan zich dus uiten in hooikoorts of een andere allergie. Het lichaam wil van zijn eigen creaties af, die hij eens gecreëerd heeft om te overleven.

Met Energetische therapie kun je eenvoudig de emotionele blokkade opsporen die onder de allergie kan zitten.

Wel is gebleken dat je niet zomaar ineens helemaal van je hooikoorts af bent. Wellicht is jaarlijks een herhalingsconsult nodig, omdat ook de pollen jaarlijks anders zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.