Coaching

Gepubliceerd op 12 juni 2023 om 10:43

Als ik het woord coaching hoor, krijg ik altijd een beetje jeuk. Het woord heeft eigenlijk geen inhoud meer, het zegt zo ontzettend weinig. Toch kun je er wonderen mee verrichten.

Na mijn NLP opleiding kende ik zoveel meer coaching technieken, allerlei handvaten werden me aangereikt en ik heb er lang heel weinig mee kunnen doen. Tijdens de opleiding moest ik ze eerst op mezelf toepassen en zo is deze praktijk ontstaan. Maar in mijn werk op school kon ik er niet veel mee doen, want in het onderwijs is er altijd zo weinig tijd.

Lang ging mijn kennis verloren, totdat ik met een collega een training in elkaar had gezet om al onze collega's ook te informeren over deze mooie materie. Hoe kun je iemand nou echt leren kennen? En hoe haal je het beste in iemand naar boven?
De kers op de taart was voor mij twee trainingen bij Remco Claassen, de pionier op het gebied van persoonlijk leiderschap. Weer moest ik zelf door het stof, want om met anderen te werken moet je het eerst zelf allemaal ervaren.

Al deze kennis en informatie samen maakt dat ik toch, ondanks de uitgekauwde naam, ook coaching aanbied. Eén op één ga je dan met mij onderzoeken wie jij bent, waar je naar toe wil en waar jij blij van wordt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.